Toetsen op je Mac-toetsenbord die het niet meer doen? Zo los je het op

Toetsenbord Mac reinigen

Bij intensief gebruik van jouw Mac gebruik je het toetsenbord uiteraard ook regelmatig. Als een toets opeens niet meer reageert of anders aanvoelt dan is er meestal wat met je toetsenbord aan de hand. Dit toetsenbord hoef je echter niet meteen te vervangen. Door een simpele truc toe te passen, kun je het probleem zelf oplossen.

Wat is die truc om je toetsenbord weer te laten werken?

De truc heeft alles te maken met het reinigen en het schoonmaken van jouw toetsenbord. Als een toets niet meer reageert of anders aanvoelt dan kan het namelijk zo zijn dat er vuil onder de toets zit. Dit vuil kun je niet zien en de beste methode om het vuil zonder het toetsenbord te beschadigen eruit te krijgen is door gebruik te maken van perslucht.

Perslucht gebruiken op het Mac-toetsenbord

Bij het gebruik van perslucht op een toetsenbord moet je altijd gebruik maken van de spuitmond. Met deze spuitmond krijg je namelijk een gecontroleerde luchtstroom en kun je heel gericht spuiten. Om voorzichtig je toetsenbord te reinigen dien je de spuitmond op 1 cm afstand te houden van het toetsenbord.

Stappenplan om met perslucht je Mac-toetsenbord te reinigen

In vier stappen kun je jouw Mac-toetsenbord met perslucht reinigen. Dit zijn die vier stappen:

  1. 75 graden: Kantel je laptop in een hoek van 75 graden, maar houdt deze niet volledig verticaal. Dit kantelen voorkomt dat je het flesje met perslucht op de kop gaat houden tijdens het spuiten.
  2. Spuit eerst horizontaal op het toetsenbord: Houd je Mac in die hoek van 75 horizontaal gericht en spuit de de toetsen in die moeizaam werken of spuit op het hele toetsenbord met perslucht. Beweeg je hand tijdens het spuiten van links naar rechts.
  3. Rechtsom verticaal spuiten op het toetsenbord: Draai het toetsenbord een kwartslag, zodat jouw Mac op z’n rechterkant staat. Spuit van links naar rechts het toetsenbord schoon.
  4. Linksom verticaal spuiten op het toetsenbord: Draai het toetsenbord weer om. Nu zodat het toetsenbord op de linkerkant staat. Spuit nogmaals van links naar rechts over het toetsenbord heen met de perslucht.

Macbook reinigen  Macbook reinigen  Macbook reinigen  Macbook reinigen

Door het draaien van het toetsenbord komt de lucht met hoge druk van alle mogelijke kanten onder de toetsen van jouw Mac-toetsenbord. Het vuil onder de toetsen verliest grip en wordt zodoende goed weggespoten. De toetsen die niet meer reageerden of die anders reageerden dan dat de bedoeling is, zouden nu weer moeten werken. Ook is je toetsenbord nu onder de toetsen weer schoongemaakt.

Dit bericht delen via: