Hoe maak je je Mac sneller?

Denk jij ook nog weleens aan de tijd dat je net je Mac had? Super snel, een opgeruimd bureaublad en alles verliep vlot. Na een paar jaar merk je misschien dat dit verleden tijd is. Jouw Mac mag wel weer een tikkeltje sneller, toch? MacYourDay heeft een paar super tips om jouw Mac weer zo goed als nieuw te laten werken. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jouw Mac die boost geeft!

snelle mac

Een nieuwe start voor een snellere Mac

Een nieuwe start kan in de meeste gevallen bijdragen aan een snellere Mac. Met een nieuwe start bedoelen we de ‘schone installatie’. Door een schone installatie uit te voeren kun je jouw Mac in zijn geheel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. In feite wis je alle bestanden, gegevens en data die zich op jouw trage Mac bevinden. Het is handig om eerst jouw belangrijke bestanden op een harde schijf te zetten. Dit kun je doen door, bijvoorbeeld met Timemachine, een backup te maken. Dit is standaard mogelijkheid op een mac. Als je een lege HD aansluit vraagt hij altijd of je deze gelijk wilt gebruiken om een backup op te maken. Een schone installatie zorgt er voor dat je al je bestanden kwijt bent. Het opnieuw instellen van jouw Mac kan bijdragen aan de performance, maar is geen zekerheid voor een snellere Mac.

Een snellere Mac door te downgraden?

Je kunt ervoor kiezen om een downgrade van het systeem door te voeren. Elke upgrade van het systeem, bijvoorbeeld van High Sierra naar Mojave (10.13 → 10.14), maakt de Mac trager. Dit komt omdat er meer van de hardware verwacht wordt, gezien de software zwaarder wordt. Dit is tegenstrijdig met datgene wat apple beweerd. Toch kiezen de meeste mensen hier niet voor. Downgraden kan ervoor zorgen dat je bepaalde functionaliteiten mist, die je normaalgesproken wel gebruikt. Het is dus een mogelijkheid, maar geen aanbeveling.

Een snelle Mac dankzij een nieuwe SSD-schijf

Heb jij geen zin om veel geld uit te geven aan nieuwe snellere Mac? Dat hoeft ook helemaal niet! Binnen een dag kun je een nieuwe SSD-schijf laten inbouwen. Dit is de vervanger van de oude Hard Disk Drive (HDD). De oude HDD-schijf kan vaak de updates van Apple niet meer bijhouden. Door het inbouwen van de nieuwe SSD-schijf zul je zien dat jouw Mac of Macbook gelijk een stuk sneller zal zijn.

Gegarandeerd een snelle Mac

Jouw trage Mac snel en eenvoudig upgraden met een nieuwe SSD schijf? MacYourDay doet het graag voor je. Daarnaast geniet je van een drie jaar lange garantie op jouw nieuwe harde schijf. Onze SSD’s zijn van degelijke kwaliteit en gaan lang mee dankzij geavanceerde SLC-techniek (Single Level Cell).

Binnen één dag een snelle Mac?

Dat kan! Het vervangen van de hardware van je Mac moet op professionele wijze gebeuren. MacYourDay heeft de expertise om dit binnen een dag voor jou te kunnen regelen. Zo kun jij weer zorgeloos en snel werken met je nieuwe Mac. Meer weten over het inbouwen van een nieuwe SSD-schijf?

Laat een SSD-schijf inbouwen binnen één dag!

Of..

Neem vrijblijvend contact op. 

Dit bericht delen via: