iPhone snel leeg? Dit is hoe je het oplost

iPhone batterij leeg

Wist je dat maar liefst 52% van alle internetgebruikers online is op een smartphone? Heb je ook powerbanks paraat als je ergens heen gaat? Hoe ouder je iPhone en/of hoe vaker je het gebruikt, hoe sneller de batterij leeg gaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig op steeds meer plaatsen stopcontacten beschikbaar, zoals in café’s en andere hotspots waar je je telefoon even kunt opladen. Het is heel vervelend wanneer je bijvoorbeeld de parkmobile-app gebruikt voor een parkeeractie of in een mobiele parkeergarage staat en je telefoon valt ineens uit omdat de batterij leeg is. Met deze handige tips gaat de batterij van je telefoon sowieso langer mee:

Maak gebruik van de energiebesparingsmodus

Heb je wel eens gehoord van de energiebesparingsmodus op je iPhone? Sinds iOS 9 is het mogelijk om deze functie in te schakelen en de levensduur van je batterij te verlengen. Superhandig wanneer je batterij bijna leeg is en je nog bijvoorbeeld een etentje hebt waar je graag foto’s wilt maken van de mooie gerechten. De energiebesparingsmodus kun je automatisch inschakelen wanneer de batterij van je iPhone 20% heeft bereikt. Je krijgt dan de melding om automatisch over te schakelen op de energiebesparingsmodus. Indien je overschakelt, dan kleurt de batterij bovenin je scherm geel en dat betekent dat de energiebesparingsmodus actief is. De energiebesparingsmodus kun je ook handmatig inschakelen via Instellingen ▸ Batterij.

iPhone instellingen

In de energiebesparingsmodus haalt je iPhone je e-mail niet meer automatisch op, de apps op de achtergrond worden niet meer ververst en er worden geen automatische updates uitgevoerd. Ook bepaalde visuele effecten worden uitgeschakeld.

Schakel je Bluetooth uit

Het is over het algemeen bekend dat Bluetooth veel energie vergt, omdat je iPhone steeds verbinding moet blijven maken met andere Bluetooth apparaten. Schakel Bluetooth daarom uit als je het niet nodig hebt. Dit doe je via Instellingen ▸ Bluetooth. Of je kunt je Bluetooth ook snel uitzetten door omhoog te swipen en het Bluetooth icoontje uit te tikken in het bedieningspaneel.

Verlaag de helderheid van je scherm

Je iPhone bevat sensoren om automatisch de helderheid van je scherm aan de omgeving aan te passen. Het kan zijn dat je scherm hierdoor soms te helder aanstaat en onnodig veel energie verbruikt. Heb je geen behoefte aan deze automatische functie? Dan kun je het uitzetten via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Aangepaste weergave.

Het scherm is één van de grootste energieverslinders op je telefoon. Zet de helderheid een tikkeltje lager via Instellingen ▸ Helderheid of via helderheid schuifknop in het bedieningspaneel wanneer je batterij bijna leeg is.

Gebruik de Niet storen functie

Heb je je telefoon voorlopig niet nodig, bijvoorbeeld als je sport of aan het werk bent? Zet dan Niet storen aan via Instellingen ▸ Niet storen, anders blijf je notificaties binnen krijgen waardoor je scherm steeds weer onnodig oplicht. Dit kost namelijk ook energie.

Zet Verversen op de achtergrond uit

Verversen op de achtergrond is een handige en een intelligente functie op je iPhone. Deze functie onthoudt namelijk wanneer je bepaalde apps gebruikt en zorgt ervoor dat die apps rond dat tijdstip ververst worden zodat je niet lang hoeft te wachten. Bijvoorbeeld wanneer je altijd rond 20:00 uur in de avond je Instagram checkt, zorgt deze functie ervoor dat de app wordt ververst en je alle recente foto’s in je feed voorbij ziet komen. Naast het feit dat deze functie handig en intelligent is, verbruikt het ook veel energie. Deze functie kun je (tijdelijk) uitzetten via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs op achtergrond om batterij te besparen.

Gebruik een stilstaande achtergrond

Een super toffe optie op de nieuwe iPhones is de dynamische achtergrond. Sinds iOS 7 is het mogelijk om een dynamisch achtergrond in te stellen. Echter verbruiken dynamische achtergronden wel onnodig veel energie, dus als je je batterij wilt besparen dan kun je het beste een stilstaande wallpaper kiezen. Dit doe je via Instellingen ▸ Achtergrond ▸ Kies een nieuwe achtergrond ▸ Stilstaand.

Uiteraard hoef je niet al het bovenstaande toe te passen, maar zet wel de functies uit die je toch nooit gebruikt of waar je verder weinig waarde aan hecht om energie te besparen. Je zult merken dat je batterij dan toch iets langer meegaat. Gaat je batterij alsnog veel te snel leeg? Dan moet deze wellicht vervangen worden. Neem gerust contact met ons op en wij gaan voor jou op zoek naar een passende oplossing.

 

Dit bericht delen via: