Gefrustreerd omdat je mac traag is? Zo los je het binnen één dag op.

Spinning beachball mac

Is jouw trouwe iMac of MacBook al wat jaartjes oud en installeer je altijd de nieuwste updates? Dan is het heel waarschijnlijk dat je mac een stuk trager is geworden. Stel je voor: je bent lekker aan het werk en dan loopt je computer ineens vast – of een simpele handeling kost onnodig veel tijd en haalt je continu uit je workflow. Heel irritant en absoluut niet efficiënt. Je kunt je tijd wel beter besteden.

Apple werkt continu aan de verbetering van hun producten en zo ook het besturingssysteem. Recentere besturingssystemen bevatten nieuwe handigheidjes, functies en zijn veiliger, maar maken je mac upgrade na upgrade ook een stukje trager omdat ze meer van je mac. Niet meegaan met de updates zou ervoor kunnen zorgen dat je mac minder veilig wordt en dus sneller geïnfecteerd en gehackt kan worden.

Wat kun je doen om je mac sneller en veiliger te maken? Gooi je oude mac niet uit het raam, maar laat simpelweg gewoon de oude harde schijf vervangen. Zo bespaar je niet alleen jezelf veel hoofdpijn, maar ook diegene die misschien net toevallig onder jouw raam loopt.

Haal meer uit jouw oude mac met een SSD schijf

Je oude harde schijf is een Hard Disk Drive (HDD) en kan de nieuwe systeemupdates van Apple niet meer bijhouden. Door de traditionele HDD te vervangen met de nieuwe SSD krijgt het besturingssysteem van je oude mac een boost en wordt direct sneller. Met een SSD kan je oude mac weer wat extra jaartjes mee en hoef je ook geen fortuin uit te geven aan een nieuwe computer.

Het verschil tussen HDD en SSD

Een Hard Disk Drive (HDD) kan vergeleken worden met een platenspeler. Het is een ronddraaiende schijf in jouw mac waarop informatie wordt afgespeeld. De schijf moet ronddraaien om de benodigde informatie te verzamelen, daarom duurt het in tegenstelling tot een Solid State Drive (SSD) langer om de juiste informatie te vinden.

Een SSD is een nieuwe kleinere variant van de traditionele HDD in de vorm van een chip. SSD heeft geen bewegende losse onderdelen meer zoals de HDD (vandaar ‘Solid’ State Drive) en daarom is de juiste informatie direct beschikbaar. Een ander voordeel van een SSD is dat de informatie tegelijk op meerdere plaatsen opgezocht kan worden en de kans op lees- en schrijffouten aanzienlijk wordt verminderd. Met een SSD kan jouw oude mac weer alle systeemupdates van Apple aan.

Met een SSD is jouw mac weer zo goed als nieuw

Bij MacYourDay krijg je altijd drie jaar garantie op je nieuwe harde schijf. De SSD’s zijn namelijk van de hoogste kwaliteit en maken gebruik van de zogenaamde SLC-techniek (Single Level Cell). Wij vervangen de oude harde schijf van jouw mac binnen één werkdag. Zo hoef je jouw mac niet lang te missen en kun je weer snel (en zonder frustratie) aan de slag!

Maak direct een afspraak

 

Dit bericht delen via: