Aan/uit-knop repareren

Aan/uit-knop

Er is niets lastiger dan een kapotte aan/uit-knop. Het aanzetten van je apparaat lukt dus niet, ook zul je lang moeten wachten tot je apparaat leegloopt voordat deze uiteindelijk uit gaat. Kortom. Het is nogal een toestand als jou dit overkomt. Gelukkig zijn deze problemen goed te verhelpen. Lees in deze blog hoe!

Om welke devices gaat het?

Nagenoeg alle desktops, smartphones en tablets of toetsenborden zijn voorzien van een aan/uit-knop. Bij al deze devices kan die aan/uit-knop stuk gaan. De redenen waardoor deze aan/uit-knop opeens kapot gaat, zijn talrijk en erg divers; van zand onder de toets, waterschade tot en met technische mankementen.

aan/uit-knop kapot

Wat kun je nog proberen als je vermoed dat je aan/uit-knop niet werkt?

Als de Mac, iPad, tablet of welk device dan ook niet opstart dan kun je zelf nog controleren of het probleem niet in de stroomvoorziening zit. Sluit bij dit vermoeden voorzichtig de lader aan en wacht een tijdje om te kijken of je apparaat niet gewoon volledig leeggelopen was. Het kan dat de batterij spontaan leeggelopen is, als je deze een tijd niet gebruikt hebt of het kan voorkomen dat extreme hitte of kou ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg is dan verwacht. Met deze tips verleng je overigens de levensduur van de batterij. In ieder geval die van iPhone. Loopt de batterij continu leeg en moet je steeds vaker de adapter erbij pakken? Dan is niet de aan/uit-knop stuk, maar zit het probleem bij de accu. Die zal dan vervangen dienen te worden om je device weer optimaal te laten presteren.

Een andere truc die af en toe werkt is de 10-seconden-regel. Hou daarbij de aan/uit-knop voor 10 seconden ingedrukt, laat deze even los en druk vervolgens de aan/uit-knop weer in. Het kan zijn dat je device dan weer opstart, maar als dit niet het geval is dan is er dus echt wat aan de hand met je aan/uit-knop of zit er technisch iets anders niet goed. Is dit laatste het geval zit er niks anders op dan dat je jouw device opstuurt en laat nakijken.

Apple devices

Professionele reparatie

Gelukkig valt een aan/uit-knop 9 van de 10 keer te repareren. Bij MacYourDay hebben we ruime ervaring in het uitvoeren van deze reparaties en mochten we de aan/uit-knop niet kunnen repareren dan gaan we over tot het vervangen van de aan/uit-knop. Je krijgt dus altijd een device terug van ons dat weer opstart en afsluit! We proberen de reparatie of vervanging van jouw aan/uit-knop zo snel mogelijk uit te voeren, want we begrijpen heel goed hoe lastig het is om zonder telefoon, desktop, tablet of laptop te zitten.

Heb je dus te maken met een kapotte aan/uit-knop, los het dan snel op door direct contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Dit bericht delen via: